ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ |  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ISO |  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  |  LINKS |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 
Βιβλιοθήκη
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΔΟΧΕΙΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

 

SafeBall


 

H καινοτομία στην καταπολέμηση πυρκαγιών από λίπη και έλαια

απλό - ασφαλές - γρήγορο

 

... Γιατί το έλαιο / λίπος ξεκινά να καίγεται;

Ο κίνδυνος να υπερθερμανθεί μαγειρικό λίπος και λάδι, υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Στον εμπορικό/ γαστρονομικό τομέα, για παράδειγμα, η υπερθέρμανση μπορεί να προκληθεί από αδέξιο στράγγισμα του μαγειρικού λίπους. Ελαττωματικά σκεύη ή λανθασμένη χρήση τους, μπορεί να ζεστάνει το λίπος μέχρι το σημείο της αυτανάφλεξης. Πολλές καταστροφικές πυρκαγιές ξεκίνησαν με αυτό τον τρόπο.

Σαν πυροσβεστικό μέσο για την κατάσβεση της φωτιάς που προκαλείται από λίπος ή έλαιο, το νερό είναι ακατάλληλο καθώς και επικίνδυνο για τη ζωή!

 

Ωθεί το λίπος να εκραγεί με μια τεράστια λάμψη. Η φλόγα είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα

.

 

Μέχρι στιγμής, η καταπολέμηση πυρκαγιών που προκλήθηκαν από μαγειρικά λίπη και έλαια με τη χρήση κουβερτών, πετσετών μπάνιου, καπάκια και πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως ή CO2, αποδείχθηκαν όχι μόνο αναποτελεσματικοί, αλλά και επικίνδυνοι.
Οι φλόγες μπορεί να βραχούν για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά η υπερβολική θερμότητα του λίπους γρήγορα προκαλεί αυτανάφλεξή του.
 

Η λύση : 

Απλό - Ασφαλές - Γρήγορο
 

 

Το SafeBall κατασκευάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση πυρκαγιών που προέρχονται από μαγειρικό λίπος και έλαια.Το σύστημα του SafeBal αποτελείται από μπαλάκια γεμισμένα με ένα καινούργιο πυροσβεστικό gel.

 

Ένα είδους ΄΄όπλου΄΄ χρησιμοποιείται για να εκτοξεύσει τα μπαλάκια μέσα στη φωτιά από απόσταση ασφαλείας. Το πρωτότυπα σχεδιασμένο SafeBall κατασβήνει καιγόμενο λίπος/ έλαιο, γρήγορα και με ασφάλεια.

 


Πυροσβεστικό Αποτέλεσμα

Φάση 1: Ψύξη

 


 

Όταν το SafeBal ριχτεί μέσα στο καιγόμενο λίπος, το κέρινο περίβλημα λιώνει, απελευθερώνοντας το gel- σαν πυροσβεστικό μέσο. Το νερό που είναι δεσμευμένο μέσα σε αυτό το μέσο, αποσύρει την ενέργεια από το καιγόμενο λίπος και το παγώνει.
Επίσης, η θερμότητα του λίπους μειώνεται σε σημείο όπου είναι αδύνατη η αυτανάφλεξη.
 

Φάση 2: Αφρoποίηση

Η υψηλή θερμοκρασία αναγκάζει τα χημικά που είναι μέσα στο πυροσβεστικό μέσο να αφροποιηθούν. Λόγω της χαμηλής πυκνότητας του, ο αφρός, φτάνει στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα φράγμα μεταξύ του καιγόμενου λίπους και του οξυγόνου. 

Φάση 3: Χημική Μετατροπή

Το πυροσβεστικό μέσο μετατρέπει το καιγόμενο λίπος σε μη καιγόμενο σαπούνι - αρχή της σαπωνοποίησης. Τα φλεγόμενα αντικείμενα που είναι κοντά στο τηγάνι μπορούν να σβηστούν χωρίς κίνδυνο. Αν πέσει κατά λάθος νερό στο τηγάνι δε θα υπάρξει έκρηξη, παρά μόνο άφριση.


 

Αρχή της σαπωνοποίησης:
Λίπος + νερό + αλκαλική βάση + ενέργεια = μη καιγόμενο σαπούνι

Αυτές οι τρεις πυροσβεστικές φάσεις, κάνουν το SafeBall
ένα ιδιαίτερα ισχυρό πυροσβεστικό μέσο.

 

 
© 2004 Fire Security |  Privacy Policy  | IΩΝΙΑΣ & ΝΙΚΑΣ ΧΑΜΟΜΗΛΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙ Τ.Κ. 13671 2461971-2401083-2464823