ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  | ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ |  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ISO |  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  |  LINKS |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 
 
Βιβλιοθήκη
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΔΟΧΕΙΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΙΚΗΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΩΝ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ

 
 Εισαγωγή


 

Οι λειτουργίες έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής υπηρεσίας μπορούν να διαιρεθούν σε δυο βασικές περιοχές, επιχειρήσεις και υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις αναφέρονται στην πραγματική εφαρμογή των δυνάμεων κατ' ευθεία για να απαλυνθεί (μετριασθεί) το περιστατικό / περιστατικά. Το επιχειρησιακό προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελείται από τα άτομα στον πυροσβεστικό σταθμό και τους επόπτες τους.
Οι λειτουργίες υποστήριξης είναι αυτές που βοηθούν το προσωπικό της πρώτης γραμμής να κάνει τη δουλειά του. Αυτές περιλαμβάνουν μηχανικές επισκευές, αναμετάδοση κλήσεων, εκπαίδευση και υπηρεσίες προσωπικού.
Ένας από τους βασικούς ρόλους της πυροσβεστική υπηρεσίας είναι η απόκριση σε κλήσεις εκτάκτου ανάγκης. Δεν είναι όμως όλες οι κλήσεις, κλήσεις εκτάκτου ανάγκης και ούτε όλες είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε πολλά είδη περιστατικών ή πυροσβεστική υπηρεσία κάνει ότι μπορεί υπό το φως το νομικών περιορισμών αλλά και των πόρων της. Ένας καλά εκπαιδευμένος πυροσβέστης πρέπει να είναι ικανός να χειρίζεται τα περισσότερα είδη των εκτάκτων καταστάσεων. Μπορεί να μην είστε εκπαιδευμένος γι' αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά πολλοί από τους βασικούς κανόνες ισχύουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οδηγοί ενέργειας σε μία ασυνήθη κατάσταση.

 Πυρόσβεση Οικοδομημάτων

Πυρόσβεση Δασικών Περιοχών -"Άγριας Φύσης"

Πυρόσβεση Πετρελαιοειδών

 Ατυχήματα Επικίνδυνων Υλικών

Πυρκαγιές Οχημάτων - Αεροσκαφών

 

 
© 2004 Fire Security |  Privacy Policy  | IΩΝΙΑΣ & ΝΙΚΑΣ ΧΑΜΟΜΗΛΟΣ ΑΧΑΡΝΑΙ Τ.Κ. 13671 2461971-2401083-2464823