Γυάλινες Πυραντοχες Πόρτες - Πυράντοχα Σταθερά Υαλοστασια

Πυράντοχες Υαλόθυρες και υαλοπετάσματα RP-TECHNIK.

Πρόκειται για χαλύβδινα κουφώματα από γαλβανισμένο προφίλ χάλυβα πάχους 1.5mm και τζάμι ανάλογα με την εφαρμογή.
Ο συνδυασμός των χαλύβδινων πλαισίων RP-Technik με το κατάλληλο κρύσταλλο από τις εταιρείες Schott - Interver - Saint Gobain και Pilkington προσφέρουν πιστοποίηση για πυραντοχή Ε60,EW 60, EW120, EI60.

Τα προφίλ βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή σε RAL επιλογής σας είναι όμοια με τα προφίλ αλουμινίου, αλλά προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή σε συνθήκες πυρκαγιάς. Διαθέτουν κουμπωτά πηχάκια στερέωσης των υαλοπινάκων χωρίς βίδες.

 

Γυάλινη πυράντοχη πόρτα με σταθερά

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διάφανη πυροπροστασία. Κατασκευή από χάλυβα και γυαλί
ανθεκτικά στην φωτιά,τον καπνό και την ακτινοβολούμενη θερμότητα. Πιστοποιημένα από E 30 έως E 120 και από EW 30 έως EW 120.Πόρτες Πυρασφαλείας Γυάλινες

Το σύστημα
• Ευσταθείς κλειστές διατομές

Χαλύβδινο υλικό
• Υψηλές δυνατότητες αντοχής
• Διάρκεια ζωής και ασφάλεια
• Φιλικό προς το περιβάλλον
• Γαλβανισμένο

Η αρχιτεκτονική
• Επίπεδο
• Διαφάνεια
• Ελκυστική σχεδίαση
• Πολυ-λειτουργικό

Η φιλοσοφία
• Υψηλή ευστάθεια
• Πάχος τοιχώματος 1.5m
• Push-in,clip-on
• Εξωτερική ή εσωτερική εφαρμογή

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Τα εξαρτήματα των Υαλόθυρων πυρασφαλείας είναι:

  • Μπάρα πανικού CISA µε ράβδο INOX
  • Μεντεσέδες Simonswerk
  • Μηχανισµός επαναφοράς ECO NEWTON TS20
  • Θερμοδιογκούμενη ταινία PALUSOL
  •  Πυράντοχη Γυάλινη πόρτα δίφυλλη. 

Πυράντοχη μονόφυλλη υάλινη πόρτα με σταθερό πυράντοχο υάλινο EI 60'

Πυράντοχες Γυάλινες Θύρες - Υαλοστασια, κατηγορια ΕΙ. Πυράντοχες Υαλοθυρες - Υαλοστασια, κατηγορια ΕΙ.

Σε περίπτωση φωτιάς,ο πυράντοχος διαχωρισμός πρέπει να διατηρηθεί έτσι ώστε
να μην επεκταθεί η φωτιά και ο καπνός.

Εκτός από αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά, όλα τα στοιχεία που διαθέτουν πυράντοχη κλάση ΕΙ, πρέπει να διατηρούν και επιφανειακή θερμοκρασία τόσο στο τζάμι όσο και στην γύρω κατασκευή, στην αντίθετη πλευρά από την φωτιά, κατά μέσω όρο όχι μεγαλύτερη από 140 Κ από την αρχική θερμοκρασία.

κατηγορία πυραντοχής EI

Επιπλέον,σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 180 Κ. Ετσι εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανθρώπων και των υλικών στους διπλανούς χώρους για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας την εκκένωση του κτιρίου στο ενδιάμεσο διάστημα.

Πυράντοχη Γυάλινη Υαλόθυρα Γυάλινα Πυράντοχα Σταθερά

Πυράντοχες Υαλοθυρες - Υαλοστασια, κατηγορια Ε. Πυράντοχες Υαλοθυρες - Υαλοστασια, κατηγορια Ε.

Σε αντίθεση με την κλάση ΕΙ, τα χωρίσματα Ε παρέχουν μόνο βασική προστασία από τις φλόγες και τον καπνό.

Σε περίπτωση φωτιάς, η μετάδοση της θερμικής ακτινοβολίας είναι ελεύθερη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι από την αντίθετη πλευρά της φωτιάς να μπορούν να παραμείνουν στην θέση τους για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

κατηγορία πυραντοχής E

Τα έπιπλά δε των διπλανών χώρων μπορεί να καούν λόγω της θερμικής ακτινοβολίας και έτσι να επεκταθεί η φωτιά στους γύρω χώρους.


Πυράντοχη Γυάλινη πόρτα με πυράντοχα σταθερα Γυάλινη Πυράντοχη δίφυλλη πόρτα

Πυράντοχες Υαλοθυρες - Υαλοστασια, κατηγορια ΕW. Πυράντοχες Υαλοθυρες - Υαλοστασια, κατηγορια ΕW.

Επιπλέον των χαρακτηριστικών της κλάσης Ε, τα πυροδιαμερίσματα πρέπει να μειώνουν την μετάδοση από την θερμική ακτινοβολία έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα επίπεδα της κλάσης ΕW

Σε απόσταση 1m από το πυράντοχο στοιχείο, η ακτινοβολούμενη ενέργεια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 kW/m2 στην αντίθετη πλευρά της φωτιάς.

κατηγορία πυραντοχής EW

Ετσι δημιουργείται μια ασφαλής ζώνη διαφυγής για τους πεζούς προς τις εξόδους διαφυγής.

Τοποθέτηση γυάλινης πυράντοχης πόρτας

 

Γυάλινη Πυράντοχη Θύρα με Σταθερά

ΠΟΡΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΥΑΛΙΝΗ

Γυάλινη πυράντοχη θύρα 90' με πυράντοχα γυάλινα σταθερα 90'

Υαλόθυρα πυρασφαλείας ΕW90 σύµφωνα µε το πρότυπο BS 476 Part 22, χωρίς θερµική µόνωση, µε προφιλ τύπος RP TECHNIK & πυράντοχο κρύσταλλο EW90 Interflam 13mm INTERVER.
Περιλαμβάνεται βαφή RAL, 2 μεντεσέδες Simonswerk βαμμένοι στην ίδια απόχρωση RAL, λάστιχα, κλειδαριά, αντίκρισμα,ανοξείδωτο πόμολο ,ανοξείδωτες ροζέτες, μηχανισμός επαναφοράς ECO NEWTON TS20i (με προβολικό βραχίονα),μηχανισμος προτεραιότητας και χωνευτός συρτης στο σταθερό φύλλο της δίφυλλης πόρτας.

Μπάρα πανικού Touch Cisa (inox μπάρα).

 

Προμήθεια και τοποθέτηση γυάλινων πυράντοχων πορτών
ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΥΑΛΙΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ Voestalpine

ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΥΑΛΙΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ Voestalpine ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΥΑΛΙΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΓΥΑΛΙΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ Voestalpine

Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FORM (κρύσταλλα χωρίς θερμική μόνωση) E 30 - E 60 - E 90 - E120


 Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FORM (κρύσταλλα χωρίς θερμική μόνωση)

Πιστοποίηση εσωτερικών πυράντοχων υαλοθυρών & υαλοστασίων: Τα αναφερόμενα συστήματα (κουφωμάτων + υαλοπινάκων) πληρούν τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Τυποποίησης από πιστοποιημένα Ευρωπαϊκά εργαστήρια διαπιστευμένα από τον ΕΣΥΔ, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ13501, 1363/1364.

Γενική προδιαγραφή εσωτερικών πυράντοχων υαλοθυρών & υαλοστασίων: ◊ Τα πλαίσια και οι κάσες των σταθερών υαλοστασίων με δείκτη πυραντίστασης 60’ με ευστάθεια , χωρίς θερμική μόνωση, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένα χαλύβδινα σωληνωτά κουφώματα της σειράς VA- FORM ειδικής διατομής 50Χ50 για Ε 60’ με μπινί 20mm, πάχους τοιχώματος 2mm και με ειδική πατούρα για ελαστικό παρένθεμα.

Η σειρά κουφωμάτων VA- FORM παράγεται με ψυχρή έλαση σύμφωνα με το πρότυπο DIN 2395 μέρος 1&2 από φύλλα χάλυβα S250GD+Z150-N-A (Χημική σύσταση: 0,049% C, 0,016% SI, 0,190% MN, 0,006% P, 0,025% S, 0,068% AL, 0,080% CEV), πάχους 2mm, προγαλβανισμένα εν θερμώ με επικάλυψη 150 g/m2 Zn και στις δύο πλευρές σύμφωνα με το πρότυπο EN 10147. Η κατασκευή των πλαισίων γίνεται με ειδική επεξεργασία κολλήσεων, λείανσης και ηλεκτροστατικής βαφής σε φούρνο υπό τις αυστηρές προδιαγραφές των κατασκευαστικών εγχειριδίων των οίκων παραγωγής. Το πάχος της βαφής είναι 80-120μμ και το χρώμα επιλέγεται από το δειγματολόγιο RAL.

Τα κουφώματα VA-FORM επιδέχονται κουμπωτά πηχάκια βάθους 15-35mm για την ενσωμάτωση υαλοπινάκων διαφόρων τύπων, πάχους 5-35mm, με κεραμικές ταινίες και σιλικόνη ή με ελαστικά παρενθέματα. Μεταξύ των κασών ή περιμετρικών πλαισίων και της γειτονικής κατασκευής προβλέπεται διάκενο 10mm για την δυνατότητα θερμικής διαστολής, το οποίο σφραγίζεται με πυράντοχη μαστίχη άσπρου ή γκρι χρώματος. Η στερέωση των κασών ή περιμετρικών πλαισίων στη γειτονική κατασκευή (που συνιστούμε να περιλαμβάνει μεταλλικές ψευτόκασες κατάλληλης διατομής), γίνεται με βίδες σε απόσταση 300-500mm η καθεμία.

Υαλοπίνακες SCHOTT PYRAN E 60’ 5mm & 6mm
Τεχνικό Φυλλάδιο

Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FORM (κρύσταλλα χωρίς θερμική μόνωση)

Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FIRE (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) EI 30 - EI 60

 Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FIRE (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) EI 30 - EI 60

Πιστοποίηση πυράντοχων υαλοθυρών: Τα αναφερόμενα συστήματα (κουφωμάτων + υαλοπινάκων) πληρούν τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Τυποποίησης από πιστοποιημένα Ευρωπαϊκά εργαστήρια διαπιστευμένα από τον ΕΣΥΔ, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ13501, 1363/1364.

Γενική προδιαγραφή πυράντοχων υαλοθυρών: ◊ Τα πλαίσια και οι κάσες των σταθερών υαλοστασίων και υαλοθυρών με δείκτη πυραντίστασης 60’ ακεραιότητας και ευστάθειας , με θερμική μόνωση, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένα χαλύβδινα σωληνωτά κουφώματα της σειράς VA-FIRE , ειδικής διατομής 60Χ50mm για 60’ με μπινί 20mm, πάχους τοιχώματος 2mm και με ειδική πατούρα για ελαστικό παρένθεμα. Η σειρά κουφωμάτων VA-FIRE παράγεται με ψυχρή έλαση σύμφωνα με το πρότυπο DIN 2395 μέρος 1&2 από φύλλα χάλυβα S250GD+Z150-N-A (Χημική σύσταση: 0,049% C, 0,016% SI, 0,190% MN, 0,006% P, 0,025% S, 0,068% AL, 0,080% CEV), πάχους 2mm, προγαλβανισμένα εν θερμώ με επικάλυψη 150 g/m2 Zn και στις δύο πλευρές σύμφωνα με το πρότυπο EN 10147.

Η κατασκευή των πλαισίων γίνεται με ειδική επεξεργασία κολλήσεων, λείανσης και ηλεκτροστατικής βαφής σε φούρνο υπό τις αυστηρές προδιαγραφές των κατασκευαστικών εγχειριδίων των οίκων παραγωγής. Το πάχος της βαφής είναι 80-120μμ και το χρώμα επιλέγεται από το δειγματολόγιο RAL.

Τα κουφώματα VA-FIRE επιδέχονται κουμπωτά πηχάκια βάθους 15-35mm για την ενσωμάτωση υαλοπινάκων διαφόρων τύπων, πάχους 5-35mm, με κεραμικές ταινίες και σιλικόνη ή με ελαστικά παρενθέματα. Μεταξύ των κασών ή περιμετρικών πλαισίων και της γειτονικής κατασκευής προβλέπεται διάκενο 10mm για την δυνατότητα θερμικής διαστολής, το οποίο σφραγίζεται με πυράντοχη μαστίχη άσπρου ή γκρι χρώματος. Η στερέωση των κασών ή περιμετρικών πλαισίων στη γειτονική κατασκευή (που συνιστούμε να περιλαμβάνει μεταλλικές ψευτόκασες κατάλληλης διατομής), γίνεται με βίδες σε απόσταση 300-500mm η καθεμία.

Υαλοπίνακες. Διαφανείς πολλαπλών στρώσεων SCHOTT PYRANOVA ΕΙ 60’, 23mm.

Τεχνικό Φυλλάδιο

Τεχνικό Φυλλάδιο

Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FIRE (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) EI 30 - EI 60 Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-FIRE (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) EI 30 - EI 60

Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-THERM (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) ΕI 90 EI 120

 Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-THERM (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) ΕI 90 EI 120

Πιστοποίηση εσωτερικών πυράντοχων υαλοστασίων: Τα αναφερόμενα συστήματα (κουφωμάτων + υαλοπινάκων) πληρούν τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Τυποποίησης από πιστοποιημένα Ευρωπαϊκά εργαστήρια διαπιστευμένα από τον ΕΣΥΔ, σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ13501, 1363/1364.

Γενική προδιαγραφή εσωτερικών πυράντοχων υαλοστασίων: ◊ Τα πλαίσια και οι κάσες των σταθερών υαλοστασίων και υαλοθυρών με δείκτη πυραντίστασης 120’ ακεραιότητας και ευστάθειας , με θερμική μόνωση, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένα χαλύβδινα σωληνωτά κουφώματα της σειράς VA-THERM , ειδικής διατομής 80Χ50mm για 120’ με μπινί 20mm,πάχους τοιχώματος 2mm και με ειδική πατούρα για ελαστικό παρένθεμα. Η σειρά κουφωμάτων VA-THERM παράγεται με ψυχρή έλαση σύμφωνα με το πρότυπο DIN 2395 μέρος 1&2 από φύλλα χάλυβα S250GD+Z150-N-A (Χημική σύσταση: 0,049% C, 0,016% SI, 0,190% MN, 0,006% P, 0,025% S, 0,068% AL, 0,080% CEV), πάχους 2mm, προγαλβανισμένα εν θερμώ με επικάλυψη 150 g/m2 Zn και στις δύο πλευρές σύμφωνα με το πρότυπο EN 10147.

Η κατασκευή των πλαισίων γίνεται με ειδική επεξεργασία κολλήσεων, λείανσης και ηλεκτροστατικής βαφής σε φούρνο υπό τις αυστηρές προδιαγραφές των κατασκευαστικών εγχειριδίων των οίκων παραγωγής. Το πάχος της βαφής είναι 80-120μμ και το χρώμα επιλέγεται από το δειγματολόγιο RAL. Τα κουφώματα VA-THERM επιδέχονται κουμπωτά πηχάκια βάθους 15-35mm για την ενσωμάτωση υαλοπινάκων διαφόρων τύπων, πάχους 5-35mm, με κεραμικές ταινίες και σιλικόνη ή με ελαστικά παρενθέματα.

Μεταξύ των κασών ή περιμετρικών πλαισίων και της γειτονικής κατασκευής προβλέπεται διάκενο 10mm για την δυνατότητα θερμικής διαστολής, το οποίο σφραγίζεται με πυράντοχη μαστίχη άσπρου ή γκρι χρώματος. Η στερέωση των κασών ή περιμετρικών πλαισίων στη γειτονική κατασκευή (που συνιστούμε να περιλαμβάνει μεταλλικές ψευτόκασες κατάλληλης διατομής), γίνεται με βίδες σε απόσταση 300-500mm η καθεμία.

Υαλοπίνακες. Διαφανείς πολλαπλών στρώσεων SCHOTT PYRANOVA ΕΙ 120’, 52mm


Τεχνικό Φυλλάδιο

Πυράντοχες Γυάλινες πόρτες και σταθερά VA-THERM (κρύσταλλα & προφίλ με θερμική μόνωση) ΕI 90 EI 120